9. märts 2010

kokaraamat

Püüdke veel meie blogi kommentaarides oma miljoni jeeni ideid jagada. Vaadake äkki veel kord blogi nime...

Nüüd järgneb ehtne kokaraamat ehtsast kodust, toit valmistatakse ehtsatest, tõelistest, kodust leiduvatest vahenditest.

Kokaraamatukirjastused, here I come!



Kõht on tühi? Aga teil on kodus kapid, sealhulgas külmkapp. Võibolla isegi sahver või kelder. Otsige asju ja ärge virisege!

Täna valmistame ka midagi.

Otsige kapinurgast sinna humanitaarabi ajast jäänud makarone. Ma ei tea, visake need potti vette, keevasse soovitavalt, tapab ehk ussid ära. Ja no keetke ja teate ise küll, siis kurnake ja jätke seisma.

Võtke külmkapist kehtivuse kaotanud hallitusjuust.



Hallitusjuustust peetakse lugu kõrgseltskonnas. Te ei pea ennast tundma alaväärsena, sest teil on võtta koguni hallitanud hallitusjuust.













Lõigake noaga koor ümber ära. Seda on hea hiljem garneeringuks peale riivida. Meie imapärasele pastaroale siis.
Pehmem osa pange potti ja sulatage.

Nüüd võtke külmkapist pirnikompoti purk, milles kasvavad juba isuäratavad hallitusseened.













Seen koos vedelikuga valage sulavale hallitanud hallitusjuustule peale ja segage ja keetke madalal tulel. Seen lisab maitseelamusi ja käärima läinud vedelik asendab tervisele ohtlikke alkohole, nagu liköör või vein.

Kui kaste on hakanud võtma paksust, otsige külmkapist seisma jäänud maitsestamata jogurt. Maitsestamata jogurt on tavaliselt odavam, sest sinna ei ole lisatud mingeid kulukaid maitseid. Kuid täiesti käepäraste vahenditega saab maitsestamata jogurtit ära kasutada koduste vahenditega, jättes ta avatult seisma oma külmkappi, mil peale kasvavad värsked hallitusseened, mis annavad jogurtile omapärase meki. Ärge väga hallitanut võtke, sest pirnimahlas ligunenud seen annab niigi piisava maitsebuketi toidule.
Lisage hallitanud endine maitsestamata jogurt kastmele ja segage sobiva konsistentsini.













Hakkige nüüd pirn, lisage see makaronidele. Valage üle teile sobiva konsistentsi omandanud kastmega ja riivige peale hallitanud hallitusjuustu koort.

Toit on valmis.